dinsdag 16 juni 2015

Dag 9: Bluff - Monument Valley

Vanmorgen bij het ontbijt komen we nog twee Nederlandse stellen tegen, hoe toevallig in zo'n kleine lodge. We maken een praatje, een van de stellen doet bijna hetzelfde rondje als wij en is ook actief op het AA-forum. Zij hebben al geinformeerd naar de staat van de Valley of the Gods weg, die wij ook willen rijden. Ondanks de vele regen van afgelopen dagen zou het geen probleem zijn. 



Na het ontbijt maken we nog wat foto's van de kolibries die hier zitten en na de auto blij te hebben gemaakt met weer een litertje of 40 benzine rijden we weg. Omdat ik toch nog niet helemaal gerust ben op de staat van de VotG road rijden we eerst naar de Mokey dugway. Vele haarspeldbochten brengen ons naar boven. Hier slaan we meteen rechtsaf richting Muley point. De weg is goed begaanbaar, alle modder ziet er weer helemaal opgedroogd uit en het laatste stukje lijkt zelfs opnieuw aangelegd. Het uitzicht is weer fantastisch! Vanaf hier heb je een adembenemend  uitzicht over de hele vallei. 




Na heel veel foto's rijden dezelfde weg terug weer naar beneden. Hier slaan we meteen linksaf en zitten dan toch op de Valley of the Gods weg. Inderdaad voor niets zorgen gemaakt, alle regenwater is al weer opgedroogd. Het wordt vast saai om te lezen maar ook hier is het weer adembenemend mooi. We zwaaien nog naar het Nederlandse stel van vanmorgen die we in tegengestelde richting tegen komen. In de verte is de lucht erg donker en zien we het weer onweren. 



In het Goosenecks State Park eten we onze boterham. We delen een picknicktafel in de schaduw met onze Belgische zuiderburen en later een stel Fransen. Onze picknicklunch is duidelijk te simpel. Voor bewondering kijk ik toe hoe hele watermeloenen, avocado's en salades worden klaargemaakt. Hier maakt de rivier beneden in het dal een aantal scherpe bochten, wat een mooi uitzicht oplevert. 



Hierna rijden we door naar Monument Valley. We slapen in het View hotel, de duurste overnachting van de vakantie, dus daar moeten we wel het maximale uithalen. Het is nog net te vroeg om in te checken, dus we rijden eerst de scenic drive door het park. Wat een slechte weg is dit toch, echt schandalig dat ze daar niet iets aan doen. Ze hopen natuurlijk dat iedereen een tour boekt tegen belachelijk hoge prijzen. Het uitzicht is wel weer onbeschrijvelijk mooi!






We genieten daar dan ook volop van vanaf ons eigen balkonnetje, met een lekker glaasje zelf meegenomen wijn, want dat wordt hier bij de Indianen niet verkocht. We eten beneden in het restaurant, niet bijzonder ( als je de tekst op de website leest denk je dat je in een 3 sterren restaurant terecht komt) maar de buikjes zijn weer gevuld en de porties zijn enorm. We nemen zelfs een doggie bag mee met tortilla's vlees voor morgen. De zonsondergang is al het geld van hier slapen meer dan waard:






Na zonsondergang doen we nog een wedstrijdje "wie krijgt als eerste de bliksem in de verte op de foto", maar helaas hier geen winnaars!


Hotel: The View Hotel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten