woensdag 24 juni 2015

Dag 20: Aspen - Idaho Springs

We verlaten ons heerlijke appartement en rijden Aspen uit via de independence pass. Wat een ontzettend mooie weg is dit. Dwars door de bergen en nu in het voorjaar zie je overal het smeltende ijswater van de bergen lopen in watervalletjes. Hierna rijden we door Leadville, een oud stadje uit de goudzoekerstijd.


Tegen lunchtijd zijn we in de buurt van Silverthorne, en niet geheel toevallig hebben ze hier een outletmall! Lunchen en winkelen dus... Wel onhandig, ze hebben de mall in drie delen verdeeld en eten is weer ergens anders. Dus op z'n Amerikaans met de auto van de ene winkel naar de andere. Paps scoort weer goed bij de Tommy met twee truien en doet het beter dan ik met maar 1 broek. We eten weer een broodje van de Subway, kopen wijn, tanken en rijden een kleine d- tour via de loveland pass. Deze weg door de bergen is een stuk mooier dan de short cut die ze dwars door diezelfde bergen hebben geboord. Enige nadeel, ook de route die alle vrachtwagens moeten nemen want die mogen niet door de tunnel. Erg hard gaat het dus allemaal niet. Maar dat is niet erg want wederom een mooie weg. Op de top zien we ook nog drie ingepakte auto's staan. Een groep Duitsers is een nieuw model aan het testen op deze weg. Ze bezwijken niet onder uitgebreide verhoortechnieken of zijn erg dom, want weten niet welke merk en model ze nu eigenlijk aan het testen zijn... 


Na inchecken in de Columbine inn lopen we naar de Safeway voor wat boodschappen en zitten nog even voor onze kamer. Tegen etenstijd nemen we een kijkje in het oude gedeelte van Idaho Springs, een erg gezellige straat met typisch westernsfeer. We eten bij BeauJo's en delen een mountain pizza. Natuurlijk weer veel te veel, we kunnen nog niet eens de helft op, dus krijgen een giga box mee. 


Het volgende blog zal wel even op zich laten wachten, de komende vijf dagen geen internet, afkicken!


Hotel: Columbine Inn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten