dinsdag 30 juni 2015

Dag 24: Estes Park

Deze morgen lekker rustig aangedaan, een beetje uitgeslapen en na het ontbijt nog even buiten gezeten op ons terras in het zonnetje. Dit is de laatste volle vakantiedag en daar moeten we van genieten. Na de trage start gaan we weer richting RMNP, waar we beginnen met een ochtendwandelingetje in Upper Beaver meadows.


Hierna rijden we verder het park in en komen al snel een file tegen. Deze keer voor vier big horn sheep, die echt vlak langs de weg staan. Tijd voor een uitgebreide fotosessie dus!


Na de lunch rijden we nog even naar de Alluvial  Fan. Hier brak in 1982 het water van een meer door een natuurlijk barriere die al sinds de ijstijd het water tegenhield. Er kwam meer dan 100 miljoen liter water met stenen groter dan auto's naar beneden, erg indrukwekkend.


Vlak voor we het park uitrijden maken we nog een noodstop, daar op de heuvel lopen wilde kalkoenen! Paps geloofde me niet toen ik zei dat die nog bestonden maar zie hier het bewijs...


Paps heeft spijt dat hij bij Tommy Hilfiger maar twee truien heeft gekocht, want ze zitten heerlijk en staan hem erg goed voor slechts 20 dollar per stuk. Daar betaal je in Nederland een stuk meer voor. We hebben dus even gegoogled en de dichtstbijzijnde outlet zit in Loveland, op naar het land van de liefde dus! Dit blijkt een onverwacht mooie weg, helaas wel erg druk en door wegwerkzaamheden weinig mogelijkheden om te stoppen voor foto's. De outlet mall is snel gevonden ook al wil de TomTom ons naar het naastgelegen ziekenhuis sturen. En ja hoor, ze hebben nog twee truien voor paps en een zomerjack voor mij. Hierna doen we maar een rondje langs alle winkels. Vooral de winkel "Show you are Christian" wekt verbazing, zolang het woord bijbel er maar in voorkomt is het kennelijk goed, want tussen alle Christelijke lectuur ligt ook de Sudoku Bible. 


Inmiddels begint het in de verte weer te onweren en op de terugweg barst het goed los. Veel regen en iets wat verdacht veel op hagel lijkt komt uit de lucht. Omdat we gister niet zo goed hebben gegeten, hebben we google er maar weer op nageslagen en gaan vandaag voor de nummer 1 recommended: Daves Smokin' Steakhouse. Je kunt vantevoren niet reserveren en we moeten dan ook ruim een half uur op een tafeltje wachten. Maar dan krijg je wel een heel erg lekker stukje vlees voor de helft van de prijs van gister. Lekker drankje erbij, helemaal goed!


In ons huisje doen we nog een spelletje en we hebben nog een grote fles wijn op te maken. Lichtelijk aangeschoten naar bed dus....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten