dinsdag 16 juni 2015

Dag 11: Page - Grand Canyon Noord

Na een ontbijtje in de eetzaal van het motel met yoghurt, roerei en wafels pakken we onze koffertjes weer in de auto. Ik ben blij dat sinds een paar maanden de US89 weer open is. Hier heeft een grote landslide plaatsgevonden, waardoor de weg volkomen was verdwenen en een aantal jaar was afgesloten. Nu gelukkig weer open, dat scheelt toch weer een eind omrijden. Vlak voor Bitter Springs stoppen we bij het uitzichtpunt vanwaar we goed kunnen zien dat hier heel wat stenen naar beneden zijn gekomen. 


Vervolgens stoppen we bij de Navajo Bridge voor een paar foto's, waarna we rechtsaf slaan en naar de Coloradorivier rijden bij Lee's Ferry. Dit was vroeger de enige plek in de wijde omgeving waar de kolonisten de rivier over konden steken. Even de beentjes in het water, koud!




Eenmaal boven slaan we al snel af richting Grand Canyon. De weg hier naartoe is lang, maar mooi door de bossen en langs uitgestrekte weilanden. De Grand Canyon zie je eigenlijk pas als je al vlak bij het uitzichtpunt bent en heeft daarom een leuk verrassingseffect. De uitzichten zijn fantastisch, we stoppen bij alle uitzichtpunten. Dan tijd om in te checken in de Grand Canyon lodge. We hebben een leuk huisje op de rand van de kloof, met een lekker terras met schommelstoelen erbij. 






Tegen zonsondergang lopen we naar een mooi plekje voor wat foto's. Voor het diner hebben we een reservering in de grote eetzaal van de lodge. Het ligt hier redelijk afgelegen en we moesten al maanden geleden reserveren voor een plekje. Het eten is uitstekend, lekkere eend voor paps en scallops voor mij. Dan nog even een kaartspelletje voor we gaan slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten