dinsdag 30 juni 2015

Dag 22: Estes Park

Als we deze morgen wakker worden schijnt de zon weer volop. We krijgen een mandje met de lekkerste versgebakken muffins met kokos en chocolade die ik ooit heb gegeten als ontbijt. Vanuit het raam kijken we op een vogelhuisje dat bij de buren aan de muur hangt. Hier vliegt elke keer een schattig vogeltje in en uit. Leuk om naar te kijken.





Na deze goede start gaan we op weg naar Rocky Mountain National Park. In de verte zijn de bergen gehuld in de wolken en we besluiten daarom vandaag het bear lake gebied te verkennen en de Trailridge road voor een andere dag te bewaren. We rijden als eerste naar Sprague lake, mooi gelegen en je kunt hier een leuke wandeling omheen lopen, wat we natuurlijk doen. In het meer zijn ze visles aan het geven, leuk om even naar te kijken, kennelijk moeilijker dan het lijkt gezien al het geklungel.




Er rijdt vanaf Sprague lake een shuttlebus naar Bear lake, maar het lijkt niet zo druk, dus we besluiten zelf te rijden en hebben inderdaad het geluk dat er net iemand weggaat en wij kunnen parkeren. Ook hier maken we een mooie wandeling rond het meer. Halverwege zitten we even op een bankje en gaat er nog een eekhoorntje pal achter ons uitgebreid poseren, wil vast fotomodel worden alsie later groot is! Ook veel vogeltjes hier. Die zijn een stuk moeilijker op de foto te krijgen ( of ik heb te weinig geduld), maar uiteindelijk toch een keer gelukt....





Het is inmiddels tijd voor de lunch. Op advies van een ranger gaan we hiervoor naar Hollow point. Na de lunch kunnen we hier nog een eindje wandelen door een mooie weide met bloemen. We zien ook nog een paar keer een  hertje snel de weide en ons pad overrennen op weg naar beschutting en water in de kreek. Ze rennen sneller dan wij onze camera kunnen pakken!



Na al het natuurgeweld nemen we een kijkje in Estes Park zelf. Dit blijkt een leuk stadje met een gezellige winkelstraat en riverwalk. We eten een beetje op tijd een stukje forelfilet en zien nog net het Amerikaanse vrouwenelftal een doelpunt tegen China scoren in de WK kwartfinale, iedereen juichen natuurlijk en wij doen gezellig mee. Er stonden vanmiddag wat dames met een kraampje de Westermaires te promoten en dat lijkt ons leuk om naartoe te gaan vanavond. De Westermaires is een jaarlijks terugkerende show van precision horseriding, een soort dressuur dus, voor de jeugd. We vermaken ons uitstekend, erg indrukwekkend hoe iedereen op elkaar is ingespeeld, hoewel er af en toe ook wel eens wat mis gaat. Ook erg Amerikaans met volkslied en veel vlaggen enzo.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten