donderdag 18 juni 2015

Dag 14: Bryce Canyon - Torrey

Vroeg op vandaag voor de zonsopgang, paps blijft liggen en draait zich nog lekker een keer om. Hiervoor loop ik naar sunset point, de naam is een beetje verwarrend maar het advies voor de mooiste foto's op dit tijdstip was toch echt sunset en niet sunrise point.


Hierna duik ik nog even weer een uurtje ons bed in. Na het ontbijt en uitchecken rijden we het park uit. Hier slaan we af Boulder via de UT12, wat 1 van de mooiste wegen van Amerika moet zijn. Nou dat klopt inderdaad. Vooral het stuk tussen Escalante en Boulder is leuk om te rijden en erg mooi. 



Bij Boulder slaan we rechtsaf voor de Burr trail. Dit is een veel smallere weg door de Long Canyon. We genieten volop, je hebt hier ook echt het idee ver van alles te zijn. We komen onderweg nauwelijks andere auto's tegen, wel een jeep uit tegengestelde richting met een duidelijk lekke band. Ze gebaren en wij stoppen, maar hebben helaas niet het juiste gereedschap bij ons om te helpen. We rijden hier door een gedeelte van het Grand Staircase-Escalante national monument, een van de laatste ongerepte gebieden in Amerika. De burr trail werd vroeger gebruikt om vee van de zomer- naar de winterweilanden te brengen. 


Zodra de burr trail het Capital Reef national park ingaat verdwijnt het asfalt en wordt het een dirtroad. Gelukkig is het afgelopen dagen mooi, droog weer geweest, dus de weg is prima begaanbaar. Na een flink aantal smalle, steile haarspeldbochten, waarbij ik erg blij ben geen tegenliggers tegen te komen, vervolgen we onze weg door het Capitol reef national park op de nottom bullfrog road, ook geheel onverhard. Als we eindelijk bij de officiele scenic drive aankomen, is het al laat in de middag. Dit komt goed uit, want zorgt weer voor mooi gekleurde rotsen. Ze zijn de scenic drive net aan het asfalteren, waardoor we niet meteen het felbegeerde ijsje bij Gifford House kunnen halen, maar eerst de scenic weg zelf rijden. Op de terugweg mogen we wel stoppen bij het gifford house en nemen alsnog een ijsje en ook nog een mixed berry pie mee voor morgen onderweg. 


Dan is het toch wel tijd ons motel op te zoeken, ik heb het erg warm. Het kwik staat rond de 37 graden. Het was alles bij elkaar toch best een lange dag en ook best vermoeiend de hele dag achter het stuur. We eten een burger van Slackers, werken het blog en de administratie weer bij en gaan op tijd naar bed.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten