donderdag 18 juni 2015

Dag 13: Springdale - Bryce Canyon NP

We hebben vandaag weer een ontbijtje inclusief, ze hebben hele lekkere warme broodjes met ei, kaas en bacon. Na het uitchecken rijden we naar Zion National Park. Ondanks dat het nog best vroeg is, is de parkeerplaats bij het visitorcentrum al helemaal vol. Iets verderop vinden we bij het museum nog net een plekje. Hier stappen we over op de gratis shuttlebus die de scenic route door het park rijdt. In het hoogseizoen mag je hier zelf niet met de auto rijden. We stappen uit bij de temple van shinawa, het beginpunt van de riverside walk. Dit is een redelijke vlakke wandeling langs de rivier. Onderweg zien we veel eekhoorntjes, vogeltjes en prachtige natuur. Het is erg druk en ook warm. Aan het eind van het pad begint de Narrows wandeling, maar deze slaan we over. Ik steek nog wel even de voetjes in het water, koud! en dan lopen we weer terug naar de bushalte. We vullen de lege waterflesjes bij met Zion bronwater en zoeken de auto weer op.

(Foto's volgen later, die staan op paps camera aangezien ik de mijne in de auto was vergeten)

Daarna is het tijd de auto om richting Bryce Canyon National Park te rijden. We zijn het park nog maar net uit als er zich wat entertainment aanbiedt. Er loopt een paard op de weg die duidelijk geen zin heeft in een cowboy op zijn rug vandaag, die loopt er wanhopig achteraan... 



Onderweg nemen we een broodje bij de Subway en doen een plaspauze. Kennelijk ook een geliefd stoppunt voor touringcars, het krioelt van de Aziaten in het benzinestation. We stappen onderweg ook nog even uit bij de Red Canyon voor wat foto's. 



Als we Bryce Canyon binnenrijden zien we al snel het eerste hertje, paps blij! We rijden eerst naar het eind van de scenic weg en doen dan op de terugweg alle uitzichtpunten aan.





We hebben een cabin geboekt in het park zelf, deze ligt weer erg mooi tussen de bomen. Na inchecken gaan we een hapje eten in de lodge. Een beetje duur, maar ja wel lekker en op een toplocatie. We lopen nog even een stukje over de rim voor de zonsondergang. In het huisje bereid ik dit blog nog even voor terwijl paps ansichtkaarten schrijft.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten