donderdag 11 juni 2015

Dag 6: Montrose - Durango

Als we wakker worden regent het. We gaan eerst een ontbijtje halen in de lobby. Ze hebben bij de supermarkt allemaal lekkere koffiebroodjes en muffins gehaald, samen met wat fruit en een koffie/thee smaakt het prima. Hierna pakken we de koffers en rijden we naar de Black Canyon of the Gunnison. Dit is de diepste en smalste kloof van Amerika, doordat de wanden van leisteen meestal in de schaduw liggen, wordt dit de zwarte kloof genoemd. Bij de ingang wapperen we met onze parkpas, krijgen een handige plattegrond en mogen zo doorrijden. We bezoeken een aantal uitzichtpunten, maar het blijft bij een bliksembezoek want het regent nog steeds en door de wolken zien we niet veel van de kloof. Bij mooi weer is het hier vast prachtig!


We besluiten het maar op te geven en na het tanken rijden we richting Durango. We eten een broodje in de auto want de regen is nog niet gestopt. In Ouray lopen we nog even een rondje en drinken een koffie met handgemaakt bonbonnetje. Het is een gezellig stadje in western stijl. Hierna rijden we over de Million Dollar Highway naar het zuiden. We genieten enorm van de mooie uitzichten onderweg en stoppen regelmatig ondanks de voortdurende regen en mist.


Na inchecken halen we alvast de treinkaartjes voor morgen op en bezoeken we het Durango-Silverton railroad museum. We lopen ook nog een rondje door de hoofdstraat en eten een hapje met wijntje in de Diamond Belle Saloon. Deze hoort bij het historische Strater hotel. Op de piano speelt men ragtime, we eten een lekker stukje vis en om 19.00 uur wordt er een gunfight geënsceneerd. Deze begint bij ons in de saloon en zet zich voort op straat.


Terug in het hotel zijn we nog net op tijd voor happy hour, twee gratis drankjes per persoon met chips die we nuttigen bij het zwembad. Goed geregeld van Best Western! Paps kijkt nog even scyfy channel en ik doe een inhaalslag blogs op internet plaatsen. Vroeg naar bed want morgen vroeg op.... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten