zondag 21 juni 2015

Dag 17: Moab - Canyonlands National Park

We gaan vanmorgen eerst richting Dead Horse State Park. Hier heb je een fantastisch uitzicht over een bocht in de rivier. Er wordt beweerd dat de Indianen deze rotspunt vroeger gebruikten om wilde paarden te vangen. Ze zochten de beste eruit en lieten de rest weer gaan. Het punt zou zijn naam hebben gekregen van die keer dat de Indianen vergaten die paarden die ze niet wilden hebben weer vrij te laten, waarop deze hier op de rots vast zaten en door zon en gebrek aan water kwamen te overlijden. Volgens de locals is dit echter een fabeltje en is er nog nooit een paard gestorven hier.



Het Canyonlands NP is hier vlakbij en bestaat uit een aantal hele mooie uitzichtpunten. Als eerste rijden we naar  het Shafer Canyon uitzichtpunt. Bij Mesa Arch maken we een wandeling naar de boog, van waar je een prachtig uitzicht hebt. Er zijn enkele waaghalzen die de arch oplopen en een beetje acrobatisch gaan lopen doen. Na het Grand View point is het tijd voor de lunch, dus voor we verder rijden zoeken we een leuke picknicktafel. Als laatste doen we nog de Green River overlook, wederom voor een erg mooi uitzicht.


Vlak voor zessen melden we ons bij Canyonlands by Day and Night, waar we een jetboat tour over de rivier hebben geboekt. Ik had dit een aantal jaar geleden al eens in de middag gedaan en dacht dat het leuk was dit in de avond als de zon de rotsen mooi kleurt nog eens over te doen en bovendien wilde ik het paps ook niet onthouden. De tocht is wel weer helemaal fantastisch. Het is leuk om het landschap nu vanaf het water te zien. Bovendien was het vandaag weer boven de 40 graden en dat is op het water toch beter uit te houden. 


Bij de jetboat tour zit een buffetmaaltijd met cowboystyle cooking, erg lekker! We sluiten de dag af met het gebruikelijke riedeltje blog bijwerken, foto's bekijken, alles opladen en een klein spelletje.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er weer super uit. Jammer dat we dit jaar het Death Horse State Park moesten overslaan. Veel plezier nog AVusa (AllesAmerika forum)

    BeantwoordenVerwijderen