woensdag 10 juni 2015

Dag 5: Manitou Springs - Montrose

Vandaag pakken we de koffers weer op voor het vervolg van onze route. Dit wordt een van de langste ritten deze trip.  



Op National Geographic keken we afgelopen winter wel eens naar de reality serie "de Prospectors". Deze speelt zich af rond Lake George en Mount Antero en volgt verschillende families die hier een claim hebben en zoeken naar goud en edelstenen. Soms vinden ze echt heel veel! We rijden vandaag precies door het gebied waar de serie zich afspeelt, dus natuurlijk wordt er gestopt. Sorry paps, die edelstenen liggen echt niet zo maar langs de kant van de weg voor het oprapen, je had toch je drilboor mee moeten nemen in de koffer 😃



Bij de Monarch Pass wordt er druk aan de weg gewerkt, we staan zeker ruim een kwartier te wachten voor de wegwerkster het bordje stop omdraait en we verder mogen. We gaan hier over de continental divide. Deze deelt Amerika in tweeen, aan de ene kant stroomt al het water richting de Atlantische Oceaan, aan de andere kant richting de Stille Oceaan. Je kunt hier nog met een kabelbaan naar boven, maar we besluiten dat over te slaan. 



Aangekomen bij het Curecanti National Recreation Area is het tijd voor de volgende stop bij het Cimarron visitor center. Hier rijden we nog een stukje verder richting de stuwdam.




De Country Lodge in Montrose mag dan wel de goedkoopste overnachting zijn van de hele vakantie, maar bevalt prima. Ruime kamer met een zitje, openslaande deuren naar het zwembad. 
We eten vandaag bij Ted's Steakhouse, lekker in de buurt en goede reviews. Ted komt ons persoonlijk welkom heten. We krijgen als toetje een petit fourtje cadeau. Na het eten kijken we nog even America's got talent op tv en werken alvast het blog bij. Als het goed is hebben we morgen weer wifi!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten