donderdag 11 juni 2015

Dag 7: Durango

Voor het eerst deze vakantie de wekker gezet, we moeten om half 8 instappen in de trein. We willen hem natuurlijk niet missen! Gelukkig is het niet ver lopen vanaf het hotel. De Durango- Silverton Narrow Gauge Railroad rijdt met een locomotief uit 1925. Ik ben mezelf helemaal te buiten gegaan en heb ons een plekje gereserveerd in de presidentiele klasse, Cinco Animas. Dat betekent een rustige wagon, met butler die drankjes komt serveren en een soort balkon buiten speciaal voor deze klasse. Ook is deze helemaal aan het eind de trein, dus je kunt deze goed zien en zit niet te dicht bij de stank van de stoomlocomotief. We hebben mooie plekjes aan de rechterkant van het rijtuig. 




De trein vertrekt stipt op tijd, het is leuk om te zien dat iedereen buiten naar de trein staat te zwaaien. De trein rijdt langs de snimas rivier, die twee, drie keer hoger staat dan normaal. Doordat het de afgelopen dagen zoveel heeft geregend staat een deel van het spoor onder water, extra avontuur dus, of zoals onze butler zegt: mountain railroading at its best! De rit is werkelijk prachtig, hele mooie vergezichten, rails vlak langs de afgrond enzovoort.





In Silverton mogen we er een paar uur uit voor de lunch en om de stad te bekijken. We eten bij het brown bear cafe, ze hebben heerlijke broodjes. Verder lopen we een beetje rond, winkelen wat en papskoopt nog een paar mooie stenen van wat jongetjes die langs de kant van het spoor zitten. Niet vergeten op tijd weer terug te zijn voor de trein terug. Je kunt ook met de bus terug, dat is iets korter, maar wij hebben ervoor gekozen om all the way te gaan. Dat vroege opstaan in combinatie met het geschommel van de trein maakt het terug alleen wel moeilijk om de oogjes open te houden op de terugweg.





Het was een lange dag, de trein komt pas weer aan het einde van de middag aan. We lopen terug naar het hotel en nemen nog een hapje en een gratis drankje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten