vrijdag 12 juni 2015

Dag 8: Durango - Bluff

Na een ontbijtje met wafel, roerei en voor paps hamburgers rijden we richting Mesa Verde. Mesa Verde National Park draait helemaal om de oude grotwoningen die de Pueblo indianen hier in een ver verleden hebben gebouwd. Dit zijn de voorgangers van de indianen die hier later kwamen wonen. Het is nog steeds onduidelijk om welke reden dit volk hier ooit is weggetrokken. De toegangsweg naar het park is lang, maar gelukkig wel een heel mooie weg. 




We rijden de Mesa loop road, picknicken bij het Cliff house en lopen ook nog naar het Spruce Tree house. Dit gaat best steil naar beneden ( en dus ook weer omhoog), knap dat paps dat nog gewoon doet op zijn leeftijd. 




Het is na enen als we verder rijden, we moeten tenslotte nog in Bluff geraken vandaag. We maken nog 1 klein ommetje naar het Four Corners State Park, het enige punt in de US waar vier staten bij elkaar komen, Utah, Colorado, New Mexico en Arizona. Kan ik meteen New Mexico ook afvinken! Verder is er niet veel te beleven, behalve natuurlijk dat de Indianen hier erg mooie dingen verkopen in hun kraampje en tegen een gelegenheid om te shoppen zeg ik nooit nee. 





We komen aan het eind van de middag in Bluff aan. Bluff zelf stelt verder niet veel voor, 1 straat, een paar hotels en slechts 2 restaurants. Niet veel keuze dus. Desondanks toch nog even zoeken naar het motel, want het bordje staat tussen de bomen. We eten vanavond bij het Twin Rocks cafe. Dit wordt gerund door Indianen, die keuken kennen we nog niet goed. Paps gaat voor de Navajo burger, ik voor de Navajo pizza. Erg lekker! Onze serveerster mag paps' bestelling van een glaasje wijn niet opnemen, ze is nog maar 19. Hier moet een oudere serveerster voor langs komen.




Na het eten zitten we nog even lekker in het zonnetje bij het zwembad, voor het tijd is dit blog bij te werken en een tukje te gaan doen.

Hotel: Recapture Lodge 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten