dinsdag 16 juni 2015

Dag 12: Grand Canyon Noord - Springdale

Het is jammer om dit mooie plekje te verlaten, het idee was dus het vanmorgen lekker rustig aan te doen, een beetje uitslapen en dan op ons gemakje verder. Paps heeft inmiddels ook mij aangestoken met verkoudheid en in combinatie met alle kilometers achter het stuur en de hoogte, is iets extra rust welkom. Helaas staat al voor achten housekeeping voor de deur, grrr. Ik wimpel ze af, maar ben er dan toch al uit en ook paps is hiervan wakker geworden (hij dacht stemmen te horen). Dan maar aankleden en ontbijten, we hebben nog lekkere aardbeien en gut daar is housekeeping alweer! In iets minder vriendelijke bewoording gemeld dat dit toch niet de bedoeling is en ze beter moeten afstemmen met de receptie of mensen al zijn uitgecheckt. 

Het eerste deel van de route is dezelfde weg die we gister hebben afgelegd in tegengestelde richting. Hierna door naar het Coral Sand Dunes State park. Leuk zo'n weg richting de duinen doet een beetje denken aan een weg richting strand. We lopen alleen een stukje over de boardwalk, eten onze gebruikelijke picknick en vervolgen onze weg richting Springdale. 



Vlak voor we hier zijn, rijden we door de mooie lange, maar smalle tunnel van het Zion National Park. Hier willen we morgen naartoe, maar het toegangsbord en de weg door het park pikken we nu alvast mee. Het is wel erg druk hier, echt veel drukker dan de vorige parken die we hebben gezien. Onderweg gaan we even aan de kant om een bumperklever te laten passeren en als ik weer optrek zie ik pas in de spiegel dat er pal achter onze auto een groot mannetjeshert stond. Jammer, kan hier niet terug dus geen foto. Volgende keer beter! 




Vanmiddag houden we het verder rustig en gaan nog even bij het zwembad van het motel zitten. In de avond eten we bij Oscar's, paps ribbetjes en ik tamales. We smullen allebei! Verder bekijken we nog wat winkeltjes en paps ziet nog een mooie steen, die hij cadeau krijgt voor vaderdag. Wat zal zijn koffer zwaar zijn op de terugreis.... 

1 opmerking: