zaterdag 20 juni 2015

Dag 15: Torrey - Moab

Het was gisteren een lange dag, dus we zijn vanmorgen niet zo vlot. We halen onze gratis koffie en thee bij de bij de lodge horende grocery store en kopen ook meteen wat lekkere croissantjes voor het ontbijt. Vandaag rijden we naar Moab met een paar tussenstops. Het plan was om als eerste langs het Mars Desert research station te rijden, omdat paps zo geïnteresseerd is in ruimtevaart. Maar heb kennelijk de coordinaten niet goed genoteerd want TomTom stuurt ons helemaal de verkeerde kant op. Nog niet zo wakker want we zijn al een kwartier omderweg voordat ik me bedenk dat we niet goed gaan. Gekeerd en dan maar de coordinaten van Goblin Valley ingegeven, wat daarna op het programma staat. Eerst rijden we het Capitol Reef park weer in. We stoppen bij het oude Mormoonse schoolgebouwtje en zetten ook het eerste wildlife van vandaag op de gevoelige plaat. Even verderop bekijken we de petroglyfen. 






In Goblin Valley is het tijd voor de picknick met aardbei-rabarbertaart van het Gifford house en raken nog aan de praat met een Nederlands stel. Ook lopen we hier een rondje tussen de vreemde vormen die de natuur hier gecreëerd heeft. Leuk om je eigen verbeelding de loop te laten en er van alles in te zien. We blijven niet te lang want het is middag op de dag en de zon schijnt genadeloos.




Aan het einde van de middag komen we aan in Moab. We halen onze sleutel op bij de Kokopelli lodge en rijden door naar de Kokopelli suites. Hier hebben we een soort mini apartementje met twee slaapkamers met allebei een eigen badkamer, woonkamer met keuken en een eigen patio.



We winkelen nog wat in main street en eten een hapje bij Pasta Jay's. Deze heeft een heel gezellig terras buiten en ik herinner me nog van de vorige keer dat de pizza hier heerlijk is. Glaasje bier en sangria erbij. Echt vakantie!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten