dinsdag 30 juni 2015

Dag 23: Estes Park

Vandaag zat er heerlijke citroencake in ons mandje, wat een verwennerij! Het is goed dat we hebben gewacht met de Trailridge road want vandaag is het stralend weer en heel helder. De bergen zijn goed te zien. We stoppen onderweg bij alle uitzichtpunten, wat is dit weer een prachtige weg! Boven in de bergen ligt nog sneeuw, op sommige plekken zelfs nog best veel. We zijn nog maar net op weg als we de eerste herten, ook mannetjes met mooi gewei zien. Verder zitten hier veel marmotten, leuk om ze te zien rennen door de sneeuw of lekker te zien zonnebaden op een opgewarmde steen.



We waren al helemaal blij met die vier mannetjesherten in de verte, maar bij het volgende uitzichtpunt staat een kudde van wel honderd herten op ons te wachten! Zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. 



Bij het visitorcenter net na het hoogste punt eten we een broodje. Het plan is vandaag af te dalen tot Grand Lake en dan weer terug te rijden. We lopen nog een rondje bij Coyote Valley en zien een prachtige uil vliegen. Helaas weer veel te snel voor de foto. Als we net bij de Grand Lake lodge zijn, barst er een enorm onweer los. 



We besluiten dan ook maar weer snel richting auto te gaan en de terugweg te aanvaarden. Je weet het noooit in de bergen, maar in dit geval klaart het boven weer helemaal op. Vlak voor het hoogste punt staat er een enorme file, vast wat te zien! En jawel, een aantal mooie herten met groot gewei vlak langs de weg! En als we even verder naar de andere kant kijken, big horn sheep in de verte.



We zijn rond etenstijd terug in Estes park en eten weer in het centrum. Buffel en elk op het menu vandaag, maar dit valt een beetje tegen. Ze hebben een paar ouwe taaie genomen, denk ik.

Na weer helemaal schoongebubbeld te zijn in onze hot tub, lekker rozig naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten