dinsdag 23 juni 2015

Dag 19: Aspen

Heerlijk geslapen! Na het ontbijt rijden we in een kwartiertje naar Aspen Highlands village. Hier kun je de auto parkeren en bij de Four Mountain Sports winkel een kaartje kopen voor de shuttlebus naar de Maroon Bells.  Je mag na 9.00 uur niet zelf met de auto die kant op. Er wordt beweerd dat de Maroon Bells de meest gefotografeerde bergen van Amerika zijn, nou dan moeten wij ze natuurlijk ook op de foto hebben! We wandelen hier ook nog een stukje langs het meer. Het plan was de scenic loop naar de watervallen te lopen, maar deze is afgesloten. Er schijnt een bull moose in de omgeving te zitten en dan is het te gevaarlijk. In plaats daarvan lopen we dan maar een uurtje van de wandeling naar Crater Lake. Ook erg mooi, maar er liggen veel stenen op het pad waardoor paps last van zijn knieĆ«n krijgt. Terug dus naar de bus, die rijdt elke 20 minuten, dus we hoeven gelukkig niet lang te wachten.


In het Highlands village lunchen we met tacos en kip. Hierna nemen we de gratis shuttlebus naar Aspen. We gaan met de silver gondola naar boven voor een mooi uitzicht over Aspen en omgeving. Er ligt nog veel sneeuw op de bergen. 


Dan halen we de auto weerop en relaxen nog even. Nog steeds helemaal verliefd op ons appartementje, toch lekker om de ruimte te hebben. De omgebing is hier schitterend, jammer om morgen weer weg te moeten. In de avond nemen we de shuttlebusnaar Snowmass village zelf, daar waren we nog niet geweest. Dit blijkt lang niet zo leuk als Aspen. Op aanraden van de chauffeuse van de bus eten we bij de Mountain Bayou, simpel maar wel lekker. 


1 opmerking:

  1. Jullie hebben een topreis en topweer. Wat een mooie plekken hebben jullie bezocht. Blijven genieten!

    BeantwoordenVerwijderen