woensdag 10 juni 2015

Dag 2: Denver-Manitou Springs

Ken je dat, je wordt wakker en denkt uren te hebben geslapen en dan is het nog maar 1 uur 's nachts? Gelukkig wel weer in slaap gevallen, maar om 5 uur klaarwakker! Paps heeft nooit last van jetlag en ligt dus nog lekker te knorren. Uren tijd voor mij dus deze ochtend om het eerste blog dan maar eens te publiceren. Het viel mee zo'n blog schrijven, hopelijk hou ik het de rest van de vakantie vol. De komende drie dagen hebben we geen wifi dus dat wordt meteen een uitdaging.

Als paps ook wakker is, nemen we een lekker ontbijtje in de lobby van hotel. Roerei, pancakes en vers fruit, ik voel me weer helemaal in Amerika. Vandaag een rustige dag, we moeten nog bijkomen van de vlucht en zitten hier al meteen op 2000 meter. Bovendien is paps met koorts opgestaan, de griep van gister heeft toch doorgezet. De Walmart wordt als eerste met een bezoekje vereerd, we hebben wat boodschapjes nodig want de komende dagen moeten we zelf voor ons ontbijt zorgen. En als je er dan toch bent....



Onderweg komen we langs de outlet mall in Castle Rock, daar word ik altijd heel blij van! We doen een klein rondje winkels, pinnen wat geld en rijden verder naar het western musuem of industry and mining. Hier houdt de plaatselijke pikes peak collectors club een gem and mineralshow.  Paps is erg into de stenen dus we willen even kijken. Helaas niet veel stenen uit Colorado, maar meer van over de hele wereld. Na een broodje bratwurst rijden we verder naar de US Airforce Academy, waar een prachtige kapel te bezichtigen is.  Deze kapel heeft een aantal architectuurprijzen gewonnen en lijkt van verre te zijn gemaakt van vliegtuig vleugels. Helaas gaat de kapel net dicht want vanmiddag gaat er iemand trouwen. We mogen nog snel 1 foto nemen. 








We zijn nu vlakbij Manitou Springs. Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten door Scott en krijgen we de sleutel van onze cottage voor de komende 3 nachten. We hebben een erg leuk huisje met allebei een eigen ruime slaapkamer. Voor het eten rijden we naar het historische centrum, waar we een drie gangen fondue menu bestellen bij Mona Lisa, vooraf kaasfondue als hoofdgerecht vlees en wild gourmet en als toetje chocoladefondue. Erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten